Skip to content

Natur og kultur

Natur:

Uldum Kær er et helt enestående naturområde og kulturlandskab, hvor der er fundet spor efter bosættelser fra stenalder til nutid.

Kæret byder på et rigt dyr- og planteliv, hvor ca. 1050 ha af kæret er et område udpeget (af EU) for at beskytte og bevarer bestemte naturtyper og arter af dyr og planter. Man ser ofte folk i kæret der forsøger at høre nattergalens sang.

Kæret gennemstrømmes af Gudenåen – Danmarks længste vandløb på 176 km, hvor det også er muligt at sejle i kano. Der er altså gode muligheder for at opleve naturen på en aktiv måde

http://www.hedensted.dk/media/487561/folder-uldum-kaer.pdf

Aktiv i naturen

Udover mulighed for at sejle i kano i kæret, er der rig mulighed for at gå, løbe eller cykle på de afmærkede ruter i kæret. Du kan holde pause ved de opstillede fugletårne der giver et fantastisk udsyn over kæret. 

Derudover er der MTB spor i Rask Mølle Skov hvor du kan smutte forbi borgen i Rask Møllen.

Få inspiration til ruter her: http://iform.dk/route/alphabetic?page=32&between%5Bmin%5D=7171&between%5Bmax%5D=7171

Foto

Kultur

Kulturen lever i bedste velgående i Uldum, og det er muligheder for at opleve kulturen for aldersgrupper og interesser.

Uldum Mølle er Danmarks ældste og højeste fungerede (hollandske) mølle, og byder både på udstilling af Uldum Pigen, tørgravningseffekter såvel som rundvisning på den arbejdende mølle med salg af mel, havregryn og andre specialiteter.

Uldum højskole er en moderne og visionær højskole, med masser af valgmuligheder og faciliteter, hvor den enkelte har frie udviklingsmuligheder inden for fællesskabets rammer. Uldum Højskole er en gammel skole idet at skolen fejrede 165 års fødselsdag den 8. januar 2014.

Lokalhistorisk Forening for Uldum Sogn, startet i 1977, forsøger at opsamle viden omkring byen, og har i dag et imponerende arkiv til glæde for alle interesserede.

Den årlige og berømte Uldum Gademusik festival byder på mere end 1000 sangere, musikere og dansere på +20 scener. http://www.gademusik.dk/

Teaterskolen Lille Stjerne, der primært arbejde med børneteater, har også skrevet det imponerede teaterstykke omkring Uldum Pigen (opført i 2014).

Møllen: http://uldummolle.dk

Højskolen:http://www.uldum-hojskole.dk/

Lokalhistorisk Forening for Uldum Sogn: http://www.uldum.lokalarkiver.dk/